Перекладач

суббота, 22 февраля 2014 г.

Найбільший телескоп буде побудований в Чилі.



Телескоп, під назвою European Extremely Large Telescope (скорочено E-ELT) встановлять на вершині гори в центрі пустелі Атакама. Проектом керує Європейська обсерваторія ESO. Основне деркало гіганта буде мати 42 м. в діаметрі, і E-ELT стане найбільшим в світі оптичним телескопом. На реалізацію проекту необхідно приблизно 7 млрд. доларів і будівництва протягом 7 років. Відкриття проекту заплановано на 2018 рік.

Головне дзеркало зберуть із 984 малих гексагональних дзеркал. Довжина граней кожного із них - 1,4 м, при цьому загальна площа становить 1300 м2 і матиме можливість зловити максимум світла від віддалених небесних об'єктів. E-ELT в 15 раз сильніший найкращих на сьогоднішній день телескопів, а гігантські фасетки в 100 млн. раз чутливіший людських очей. Апарат розрахований як на видиме світло , так і на інфрачервоне випромінювання , що дозволяє спостерігати за самими віддаленими об'єктами . Таким чином інфрачервоні камери дозволять зафіксувати найбільш древні небесні тіла.

Новий телескоп допоможе відповісти на багато загадок , підтвердивши , можливо , існування темної матерії і темної енергії.


Комментариев нет:

Отправить комментарий